Vi flyttede herud på landet sidst i 80’erne. mest fordi vi kunne lide tanken om at bo og leve på landet.. og for at give vores kommende børn, det vi mente var tryghed og en godt start på livet og for at lære dem hvor tingene kommer fra. Det vil sige at de er opvokset med at grønsager, det er noget man selv dyrker.. at en høne er et levende dyr der ud over pludere rundt i hønsegården leverer æg og kød til søndags maden. og at de naturligvis skal plejes og passes så de har det godt.
Principperne i cirkulær dyrkning af det vi skal have at spise har altid tiltalt mig .. at det hele bør holdes lidt mere simpelt.. og der må gerne være lidt hjemmestrikket uld trøje over det. og at de ting man selv kan lave. og det at lære at have et ansvar over for et anden er godt lære gennem det at have en kanin kat eller hund. at de frø man høster tørrer omhyggeligt emballere med sort og årstal på bliver til mad om et år.
Jeg er også en af den der sætter et stort spørgsmålstegn ved den veganske og økologiske mad vi ukritisk importere fra den tredje verden.. Hvis man vil leve vegansk i danmark.. burde man så ikke leve af det man kan dyrke her.. og ikke af noget der har så høj co2 aftryk som eksotiske avocadoer..
Det fleste af de planter vi har har i haven er lavet her lokalt.. det gælder hækken læhegnene de der alle er startet her enten ved indsamling af frø eller opformeret som stiklinger. der hvor vi har løv hegn får træ lov til at vokse og dø og falde..det betyder at vi har et meget rigt insekt og fugleliv lige rundt om os.. vi højt højt græs, klippet græs, en pæn vild bestand af agerhøns, fasaner råvildt og harer er her med en sund bestand ræven kommer forbi hverdag.. og man hører dem altid om aftenen glamme..
Jeg tager naturligvis små glimt med fra de mere end 30 år vi har boet her.. og som er det primære mål for alle vore ferier og se en traditionel staude bive til en have med græsser og prydbuske