Bambus haven ved Karstoft Herning

Bambus i haven ved Karstoft

Jeg har altid været fascineret af Bambus planter og den måde de vokser på… de første små 15 år vi boede her havde vi da også en del gule bambus i haven.

At de lige som alle andre gule bambus (Fargesia murielae) gav sig til at blomstre for så at visne hen. Det  gjaldt for den sorte bambus… (Fargesia nitida) der også var I mange danske haver. Det Irriterede mig en del for jeg syntes at det var nogle smukke planter.

Rigtig mange mistede interessen for denne plantegruppe da de pludselig alle døde. At der næsten går 100 år fra vugge til grav hjalp dem åbenbart ikke.

Jeg har dog langt fra mistet modet når det gælder bambus. Jeg har lagt et større bed an med forskellige bambus sorter hvert år kommer der i reglen et par nye sorter til.

Her i år 2017 når de højeste af dem op på 4 m ”Phyllostachys bissetii”  jeg har sat rigtig meget plads af til dem..

Men også mine Phyllostachys aureosulcata ‘Aureocaulis’ har det godt og nærmer sig de 4 m I højden. Jeg har da også de traditionelle Fargesia murielae og Fargesia nitida. Jeg bruger lidt Sasa palmata til at lave lidt underskov under mine træer.

Phyllostachys aureosulcata 'Aureocaulis'
Phyllostachys bissetii
Aften sol
Tidligere
Næste

Del denne artikel

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest

Fra Jord til Bord

Det at komme ud i haven de der første forårs solen varme kroppen og helt ind til benet.. og vække en til live igen.. Jeg ved ikke om det er lyset og fuglenes kvidren der gør den men alting føles lidt lettere når foråret for alvor bryder igennem.. Jeg skal være den første til at

Se mere »
Tomater

Min køkkenhave 2018

Man skal vel ikke klage over, at solen skinner, det gør jeg som sådan heller ikke, men behøver det at blæse så meget som det nu gør. Det ser ret vild ud at træerne begynder at smide bladene her midt i juli måned.. der vil nok også være en del der ikke sætter nyt løv

Se mere »
Bambus haven ved Karstoft Herning

Bambus i haven ved Karstoft

Jeg har altid været fascineret af Bambus planter og den måde de vokser på… de første små 15 år vi boede her havde vi da også en del gule bambus i haven. At de lige som alle andre gule bambus (Fargesia murielae) gav sig til at blomstre for så at visne hen. Det  gjaldt for den

Se mere »
Scroll til toppen