Bambus haven ved Karstoft Herning

Bambus i haven ved Karstoft

Jeg har altid været fascineret af Bambus planter og den måde de vokser på… de første små 15 år vi boede her havde vi da også en del gule bambus i haven.

At de lige som alle andre gule bambus (Fargesia murielae) gav sig til at blomstre for så at visne hen. Det  gjaldt for den sorte bambus… (Fargesia nitida) der også var I mange danske haver. Det Irriterede mig en del for jeg syntes at det var nogle smukke planter.

Rigtig mange mistede interessen for denne plantegruppe da de pludselig alle døde. At der næsten går 100 år fra vugge til grav hjalp dem åbenbart ikke.

Jeg har dog langt fra mistet modet når det gælder bambus. Jeg har lagt et større bed an med forskellige bambus sorter hvert år kommer der i reglen et par nye sorter til.

Her i år 2017 når de højeste af dem op på 4 m ”Phyllostachys bissetii”  jeg har sat rigtig meget plads af til dem..

Men også mine Phyllostachys aureosulcata ‘Aureocaulis’ har det godt og nærmer sig de 4 m I højden. Jeg har da også de traditionelle Fargesia murielae og Fargesia nitida. Jeg bruger lidt Sasa palmata til at lave lidt underskov under mine træer.

Phyllostachys aureosulcata 'Aureocaulis'
Phyllostachys bissetii
Aften sol
Previous slide
Next slide

Del denne artikel

køkkenhave
Per Borch

Sommermad og ferieprojekter.

Igen i år har vi et lille sommer projekt den gamle stald har gennem et stykke tid trængt til et nyt tag.. og da vinterstormen hjalp os med at pille et stykke af taget af.. så valgte vi at renovere taget endnu engang.

Læs mere »
Scroll to Top