Nr. karstoft vej 17 gennem de sidste 80 år

Vi har i dag boet mere en 30 år herude på landet mellem Karstoft og Uhre, tæt på Brande.  Det er rigtig mange år på den samme adresse.

Det er stadig køkkenhaven der tager det meste af min tid i haven. Det vi har af prydhave, er efterhånden lavet om til anlæg med forskellige græsser. Noget der i en vis udstrækning passer sig selv… eller skal se ud som det er det det gør.

Men der er meget at fortælle om den tid vi har boet herude på landet.

Da vi startede herude var det gammeldags typisk landbohave der var at finde. De sidste par år var den ikke rigtig blevet holdt så den første sommer var det det lidt med at finde ud af hvad vi syntes der skulle gemmes og hvad der skulle graves op… det er i øvrigt et projekt man aldrig helt bliver færdig med..

Vi startede med at lukke haven op og fjerne en del af de gamle træer tættest på husene.. der var en de gamle æbletræer øverst i haven. de flest var dog døende. Derfor valgte vi at rydde frugthaven helt.  

Det at have en stor have er et projekt man aldrig bliver helt færdig med.

Jeg / vi har valgt at det at have en nyttehave .. der forsyner os med en lang række basale grønsager gennem en stor del af året. er det vi gerne vil bruge masser af tid og kræfter på .. ikke at vi tror at vi lever sundere end alle andre gør.

 

Bambus haven anno 1948
Bambus haven anno 1966
Bambus haven anno 1992
Bambus haven anno 2002
Bambus haven anno 2010
Bambus haven anno 2015
Bambus haven anno 2018
Tidligere
Næste

I de kommende indlæg vi jeg skrive mere om de ting vi har lavet. i haven gennem de mange år vi  har boet her. 

Del denne Side

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest

Fra Jord til Bord

Det at komme ud i haven de der første forårs solen varme kroppen og helt ind til benet.. og vække en til live igen.. Jeg ved ikke om det er lyset og fuglenes kvidren der gør den men alting føles lidt lettere når foråret for alvor bryder igennem.. Jeg skal være den første til at

læs mere »
Tomater

Min køkkenhave 2018

Man skal vel ikke klage over, at solen skinner, det gør jeg som sådan heller ikke, men behøver det at blæse så meget som det nu gør. Det ser ret vild ud at træerne begynder at smide bladene her midt i juli måned.. der vil nok også være en del der ikke sætter nyt løv

læs mere »
Bambus haven ved Karstoft Herning

Bambus i haven ved Karstoft

Jeg har altid været fascineret af Bambus planter og den måde de vokser på… de første små 15 år vi boede her havde vi da også en del gule bambus i haven. At de lige som alle andre gule bambus (Fargesia murielae) gav sig til at blomstre for så at visne hen. Det  gjaldt for den

læs mere »
Scroll til toppen